kano en rafting maastricht limburg

Mogelijkheden

Kano-raft-fietstochten op en langs de Grensmaas.

Een ontspannen en avontuurlijke kano- of raft-tocht met stroomversnellingen op de grensmaas. De tocht is geschikt voor jong en oud, met aansluitend een fiets- of wandeltocht door een mooi rivierenlandschap, langs het water, door pittoreske dorpjes, dijkpaden, de Terpkerk van Urmond en de bomencirkel van Meers ( “stonehenge “ aan de Maas).

Afhankelijk van het aantal kilometers dat u wilt varen kiest u uw startpunt. Bijvoorbeeld vanaf het gezellige terras van “Café de Witte Borstel” te Meers (10 km) of vanuit “Café Maasvallei” Neerharen (14 km). Dagtochten zijn mogelijk vanuit Maastricht (21 km).
 
Voordat u gaat varen volgt er eerst een uitgebreide instructie. Na het uitdelen van de zwemvesten, wordt u in de boten geholpen.  U vaart door een natuurgebied waar alleen kano’s toegelaten zijn. De maas is hier de grens tussen Nederland en België. Aan het einde van de tocht gaat u aan de Belgische kant aan wal. Hier zijn diverse tavernes met terras. De terugtocht naar het startpunt gebeurt per fiets, te voet of per taxibus en voert u door een prachtig natuurgebied. Eigen vervoer (touringcar) of het terugvervoer van de chauffeurs is ook mogelijk.

Bij start- en eindpunt zijn gezellige terrassen waar u iets kunt eten of drinken.

kano en rafting maastricht limburg