RESERVEREN

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Kijk dan eerst hieronder naar de vragen + antwoorden. Is jouw vraag niet beantwoord, dan kun je ons gerust bellen of mailen!

De kanotocht start in het Maastrichtse dorp Itteren. In de straat ‘Op de Meer’ ga je de tweede links de dijk omhoog Let op! Hier mag je niet parkeren!

Parkeren doe je hier op het terrein op de hoek van de Pasestraat/Op de Meer (Itteren/Maastricht) S.V.P. niet parkeren in de aanliggende straten!
Vanaf hier is het 2 min lopen naar de opstapplek.

Het eindpunt van de kanotocht is in het dorpje Meers op ongeveer 50 meter afstand van Cafe “de Witte Borstel”, Koevaart 15  Meers (Elsloo)
Dit is tevens het startpunt van de fietstocht

Je ontdekt de Maasvallei pas écht wanneer je deze peddelend én fietsen beleefd hebt.
Stroomafwaarts lekker varen in één van onze kano’s, kajak’s of rafts. Stroomopwaarts volg je een fietsroute door het maasland van een kleine 10 kilometer en maak je kennis met het karakter van dit wonderschone stukje Limburg.  Lees hier meer!

De fietstocht start op de parkeerplaats achter Cafe “de Witte Borstel”, Koevaart 15  Meers (Elsloo). Hier kun je ook je auto parkeren.
Dit is tevens het eindpunt van de kanotocht.

Als je start met kanoën dan kun je hier parkeren op ons terrein op de hoek van de Pasestraat/Op de Meer (Itteren/Maastricht)

S.V.P. niet parkeren in de aanliggende straten!

Start je met de fietstocht, dan kun je hier parkeren op het parkeerterrein achter Cafe “de Witte Borstel”, Koevaart 15 6181 PL Meers (Stein) Dit is tevens het eindpunt van de kanotocht.

Betalen doe je ter plekke met contant geld en het liefst gepast. We bevinden ons op de grens tussen Nederland en België in een natuurgebied. Het mobiele netwerk is hier vaak zwak. Betalen via pin of een tikkie zorgt vaak voor veel ophoud. Zie hier de prijzen.

Groepen kunnen betalen via een bankoverschrijving op voorhand.

Mocht je niet gekozen hebben voor de Kano & Fiets Combi, dan kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van onze taxiservice. Let op! Dit moet vooraf gereserveerd worden.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je eigen vervoer te regelen. Indien jullie met meerdere auto’s komen, dan kun je ook op voorhand al een van de auto’s aan het eindpunt zetten om vervolgens aan het einde van de tocht de andere auto op te halen. Het ritje duurt ongeveer 20 minuten.

  • Reserveer op voorhand.
  • Neem je eigen waterdichte zak of tonnetje mee om je waardevolle spullen in te doen zoals bv. telefoons, sleutels, portemonnee en kleren. Je kunt ook Dry-bags ter plekke bij ons kopen.
  • Kleed je naar de weersverwachtingen.
  • Trek kleren en stevige schoenen aan die nat mogen worden.
  • Zet je leukste pet of hoedje op om je te beschermen tegen de zon.
  • Zorg op warme dagen dat je zeker genoeg water en iets te eten aan boord hebt.
  • Smeer je goed in met zonnebrand.
  • De kans is klein dat je omslaat, maar je kunt altijd pech hebben. Dus zorg voor een set droge kleren.
  • Zorg dat je een telefoon bij je hebt zodat je contact met ons kunt opnemen voor vragen of bij calamiteiten. Je kunt bij ons waterdichte telefoonhoesjes kopen.
  • Neem buiten je telefoon geen dure spullen of spullen met een emotionele waarde mee tijdens de tocht. 
  • Neem een zak mee waar je je afval in kunt doen zodat je die weer netjes mee terug kunt nemen.
  • Alcohol en drugs zijn NIET toegestaan tijdens de afvaart. Wij verwachten dat jullie deze regels respecteren. Veiligheid staat bij ons voor op!
  • Het is een ontspannende tocht met avontuurlijke en soms spannende momenten die zeker geschikt is voor kinderen, mits er voldoende begeleiding en toezicht is van volwassen. Als er kinderen in de groep zitten, blijf dan altijd bij elkaar en zorg dat in de eerste boot van de groep een volwassenen zit en dat de groep ook gesloten wordt door een kano, kajak of raft met een volwassenen/begeleider.

Ja! Het dragen van een zwemvest is tijdens de hele tocht verplicht! Luister ook goed naar de instructies die je voor vertrek krijgt.

Ja dat mag. Leuk zelfs! Onthoud wel dat je door een natuurgebied vaart met wilde paarden, Galloway runderen en ontzettend veel andere dieren en vogels.
De dieren in het natuurgebied moeten ongestoord hun weg kunnen gaan. Houd je hond dus aangelijnd, zeker tijdens het aanmeren.

Let op! Maak de riem van de hond nooit vast aan de boot. Mocht je omslaan, dan moet de hond weg kunnen zwemmen.

Ja dat mag. Er zijn genoeg mooie plekken waar je even aan de kant kunt gaan om te picknicken. Ruim wel alles weer netjes op en neem je afval mee terug in de boot. Houd voldoende afstand van de dieren!

Dat jullie genieten, ontspannen en plezier hebben vinden wij misschien wel het allerbelangrijkst. Je hoeft je zeker niet het licht uit de ogen te peddelen om binnen no-time terug te zijn. Toch zit er wel degelijk een eindtijd aan vast. De kanotocht duurt ongeveer +- 2,5 uur. Dit is afhankelijk van de waterstand. Zorg dat je ongeveer 3,5 uur na vertrek weer aan het eindpunt bent. Overleg ook even met de instructeur, vaak is er van alles mogelijk en dan kunnen wij daar rekening mee houden.

De waterstand van de Maas wordt bepaalde door de regenval. Het peil kan in een korte tijd dalen, maar zeer zeker ook stijgen. Er zijn altijd risico’s tijdens de tocht. We kunnen de risico’s niet uitsluiten, maar wel beperken tot een minimum.

  • Luister goed naar de instructies!
  • Houd je zwemvest aan.
  • Let goed op elkaar.
  • Blijf bij elkaar in de buurt.
  • Spring niet onnodig in het water.
  • Help elkaar een handje waar nodig, maar zorg altijd eerst voor je eigen veiligheid.
  • Alcohol en drugs zijn verboden.
  • Zorg voor voldoende begeleiders/volwassenen in groepen met minderjarige. Mocht de balans hierin niet goed zijn, dan laten wij jullie niet deelnemen aan de kanotocht.
  •  

Waterrecreatie met door spierkracht voortbewogen kleine schepen (zoals bv kanovaren, kajakken en raften) op de gemeenschappelijke Maas tussen Lanaken/Borgharen en Kinrooi/Stevensweert is niet gemakkelijk. De gemeenschappelijke Maas is een regenrivier, waarvan het peil zeer sterk en zeer vlug kan wijzigen. Ook de stroomsnelheid van het water verschilt van plaats tot plaats en naar gelang de (verschillende) weersomstandigheden. Elke kanovaarder moet daarom rekening houden met het grillige karakter van de gemeenschappelijke Maas. Laat je niet verrassen. Vaar veilig en wees bedacht op onverwachte situaties.

Rijkswaterstaat & Vlaamse waterweg